XXI a. kasdienybės dienoraštis

Apie „CityBee“ žalą klientams ir ilgą kelią atkuriant reputaciją

2021-02-18, lrytas.lt

Portalo lrytas.lt žurnalistė Iveta Danieliūtė pakalbino, kaip vertinu „CityBee“ pastangas valdyti žalą įvaizdžiui, kokios galimybės ir grėsmės laukia bandant jį atkurti. Kelios mano mintys:

[..] ši situacija turės ilgalaikę žalą ir atkurti pasitikėjimą šiuo prekės ženklu gali tapti iššūkiu.

[..] Kol kas dar per anksti daryti galutines išvadas, tik galima sutarti dėl to, kas yra akivaizdu: grėsmė didelė, žala bus ilgalaikė. Pasitikėjimas gali būti visiškai sužlugęs ir atkurti jį bus sudėtinga. Klausimas, ar įmonė sugebės išspręsti problemas, ar sugebės pasiūlyti kelią į priekį.

[..] skaudžiausias smūgis suduotas fiziniams asmenims, kurie ir lemia šios įmonės ateitį – naudosis jie „CityBee“ paslaugomis ar nebe.

[..] Verslams didelė žala nebus padaryta. Ten gali būti rezervacijų duomenys ar maršrutų informacija, kur ir ką įmonė veža, iš kur perka, kur parduoda. Iš tų duomenų teoriškai tai būtų galima atsekti. Bet fiziniai asmenys jaučia didžiausią nuoskaudą. Jeigu jie akivaizdžios žalos artimiausiu metu nepajus, tai palaipsniui nusės į užmarštį ir tie fiziniai asmenys grįš prie šio prekės ženklo. Bet jau mačiau, kad dalis tų žmonių, kurių duomenys nutekėjo, neva jau sulaukia skambučių iš kitų valstybių su visokiais pasiūlymais. Jei ta informacija bus piktavališkai naudojama ir žmonės tą jaus, tai darys neigiamą įtaką ir užmiršti visa tai bus gana sudėtinga.

[..] finansinę žalą ši bendrovė patirti gali, tačiau ji nebus tokia didelė, kad įmonei tektų užsidaryti ar stabdyti veiklą. Būtent reputacinė žala gali būti daug reikšmingesnė ir visi šio įvykio sprendimo įrankiai tik „CityBee“ organizacijos rankose.

[..] Jeigu įmonė veiks sąžiningai ir spręs šią problemą atvirai, tai tik padės jiems grįžti greičiau į normalią veiklą.

[..] priminė prieš kelis metus įvykusią duomenų iš „Grožio chirurgijos“ klinikos vagystę. Buvo pavogti klientų vardai, pavardės, asmens kodai, prieš ir po operacijų darytos nuotraukos. [..] tokių duomenų nutekinimų ateityje bus tik dar daugiau, todėl iš to reikėtų pasimokyti visiems.

[..] Tokie atvejai leidžia visuomenei geriau suvokti grėsmes, nors ir ne pačiu gražiausiu būdu. Bet visuomenė mokosi apie pavojus, pradeda ugdyti savo informacinį raštingumą, atsparumą kibernetiniams pavojams.

iš lrytas.lt

Visą publikaciją „Įvertino didžiausią gresiančią žalą „CityBee“: atkurti pasitikėjimą bus itin sudėtinga“ rasite interneto portale lrytas.lt.

2 Comments

  1. Povilas

    Oi Liutaurai jūs Liutaurai, valdėte ir nesuvaldėte ne vieną krizę per savo karjerą ir dabar pamokslininko tonu dar dalinate patarimus

    • Liutauras

      Povilai, būtų išties įdomu – ar galėtumėt įvardinti 3 krizes, kurias aš, Liutauras, „valdžiau“? Pažadu atvirai pasakyti, kiek iš jų sutampa su realiu mano TOP-3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *